Van der Valk stapt als eerste van Nederland over op duurzame bamboeservetten

Van der Valk Hotel Groningen-Hoogkerk werd in 2019 - slechts twee jaar na de opening in 2017 - uitverkozen tot het beste hotel van Nederland. Daarnaast mag het hotel zich, als eerste in de noordelijke provincies, 100% klimaatneutraal noemen, door de verduurzaming in de bedrijfsvoering en compensatie van de overgebleven CO2-uitstoot. De laatste innovatie: 100% afbreekbare bamboeservetten.Alle activiteiten worden in de voetafdruk meegenomen, zoals ingekochte elektra, gasverbruik, waterverbruik, afvalproductie, wassen, F&B, textiel en vervoer van bezoekers. Er zijn maatregelen getroffen voor het verduurzamen van de bedrijfsvoering, zoals waterbesparende douchekoppen, bewuste afvalscheiding, energiezuinige verlichting, vermindering in transportbewegingen en bewuste medewerkers.


Er wordt constant gekeken naar nieuwe manieren om uitstoot zoveel mogelijk te voorkomen. Zo zijn recent de plastic bekers en waterflesjes respectievelijk vervangen voor kartonnen bekers en kartonnen pakjes van EARTH Water. Onlangs heeft het hotel haar linnen servetten vervangen voor 100% afbreekbare servetten van bamboe.Van der Valk staat voor kwaliteit. Hoezeer linnen servetten ook kwaliteit uitstralen, ze laten op twee belangrijke gebieden te wensen over: merkbeleving en duurzaamheid. Laat dit nou net twee belangrijke speerpunten zijn van alles wat we bij The Branding Club doen.


Door de linnen te vervangen voor bedrukte bamboeservetten, wint Van der Valk niet enkel op het gebied van duurzaamheid: de servetten – voorzien van een illustratie met de iconische toekan - zijn voordeliger, duurzamer én efficiënter. The Branding Club houdt de servetten op voorraad en levert ze op afroep uit. Zo worden kosten, tijd en natuur gespaard, terwijl de gasten profiteren van alle voordelen die het unieke materiaal te bieden heeft.


Inmiddels werkt, naast het hotel in Groningen, ook Van der Valk Hotel Drachten met de bamboeservetten. Als het aan ons ligt zullen er snel meer hotels volgen.


Meer over de bamboeservetten lees je hier

Meer over de 100% klimaatneutraliteit van Van der Valk Hotel Groningen-Hoogkerk lees je hier

397 keer bekeken

Recente blogposts

Alles weergeven